Med lustgaspatroner är förlossning mindre smärtsamt

Från dess användning på engelska och amerikanska sjukhus för att experimentera på Buzzi-sjukhuset i Milano och Umberto I i Rom: med kväveoxid är smärtan verkligen halverad.

Rädslan för förlossning och särskilt av smärta, förenar de flesta kvinnor i “söt väntan”. Faktum är att det finns många försök över hela världen att identifiera en effektiv metod för att minska smärta under förlossningen. Den sista i rätt tid, kommer från Amerika. I Usa har lustgas patroner faktiskt LustgasPatroner introducerats som smärtstillande och bedövningsmedel i leveransrummet. Specifikt i Amerika ges det till parturienta kvinnor under arbete och förlossning.
lustgas patroner, vars vetenskapliga namn är kväveoxid eller kväveoxid, är en färglös gas med en söt lukt. Vid inandning kan lustgas patroneren ha euforiserande, anestetiska och analgetiska effekter. Tekniskt går gasen att interagera med nervcellerna i hjärnan och slappna av nerverna vilket resulterar i sedering av patienten.
På barnsjukhuset, Buzzi i Milano, och på Umberto I i Rom, används och experimenteras tekniker för att föda kvinnor som lider så lite som möjligt. I augusti testades de första tio delarna framgångsrikt där mödrar assisterades med kväveoxid, den äldsta bedövningen i världen, som halverar smärta under arbetet och gör förväntade mammor mer lugn under förlossningen.

Källor: Kilcka härKilcka härKilcka härKilcka härKilcka härKilcka härKilcka härKilcka härKilcka här,

För att förklara det är Dr. Ida Salvo, chef för anestesi och återupplivning av Buzzi, en läkare på frontlinjen av obstetrik som 2005 lanserade kampen för att be Lombardiet regionen att garantera kvinnor epiduralanestesi under förlossningen. Sedan dess sker mer än 25% av parturitionen med epidural.
“Den lustgasen”, fortsätter La Salvo, “är ofarlig, lämnar kvinnan vaken och är lätt att använda, och det är kvinnan själv, som välutbildad, självadministrerad kväveoxid, applicera en mask i munnen”.
Att föda med kväveoxid verkar ha otaliga fördelar jämfört med traditionella tekniker som används för att minska smärta under arbetet (till exempel den berömda epidural). För det första skulle det uppenbarligen inte finnas kontraindikationer för parturienten, som är en ofarlig gas som högst ger eufori och tydligen en mild afrodisiakum effekt. Slutligen lämnar den förväntade mamman vaken och fullt medveten om vad som händer med henne genom att begränsa smärtan i de värsta stadierna av arbetet.
Och vem vet, kanske för första gången, kommer pappor i leveransrummen att se sina följeslagare skratta med smak!